Порівняльний аналіз конкурентоспроможності гірськолижних курортів Європи. - Сірий, Михайло Олександрович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
В роботі розглядаються актуальні питанням конкурентоздатності гірськолижних курортів Європи та України, не порівнюючи їх між собою, а визначає ступінь та можливості окремого курорту бути привабливим та конкурентним. Проаналізовано головні фактори розвитку гірськолижних курортів. Розглянуто основні показники за якими проводиться конкуренція. Визначено головні перспективні ознаки конкурентоздатності. За природно-технічною та економічною конкурентоздатністю. Проведено аналіз сукупної конкурентоздатності курортів. Розкрито основні напрямки підвищення конкурентоздатності. Виділено головні проблеми.
Keywords: конкурентоздатність, гірськолижний курорт, туристична галузь, туристично-рекреаційні ресурси, привабливість, гірськолижні траси, економічна конкуренція.