Вивчення технопарків як основи інноваційного розвитку економіки країн світу на уроках географії - Мензак, Іван Владиславович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У роботі охарактеризовано основні підходи до класифікації технологічних парків, проаналізовано іноземний досвід становлення та функціонування технопарків, розкрито діяльність вітчизняних технопаркових структур та окреслено перспективні напрями їх ефективного функціонування в Україні, розроблено рекомендації щодо використання результатів дослідження в шкільному курсі географії.
Study of technoparks as the basis of innovative development of the economies of the world in geography lessons
Keywords: технологічний парк, технополіс, індустріальний парк, інновації, інноваційний проект