ЕКРАНІЗАЦІЇ ТВОРІВ СВІТОВОЇ ЛІТЕРАТУРИ ХІХ СТ. - НІКОРЯК, Наталія Валеріанівна; САЖИНА, Алла Володимирівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2023)
Пропоноване видання з курсів «Історія зарубіжної літератури ХІХ ст.», «Кіноінтерпретації літературних творів», «Методика викладання зарубіжної літератури у ЗЗСО», «Література в системі мистецтва» ознайомлює з різними екранізаціями творів класиків світового письменства. Міждисциплінарний підхід сприяє опануванню новітніх методик дослідження літературного й кінематографічного тексту, допомагає виробити цілісне уявлення про літературний процес і вагоме місце кіноінтерпретацій у ньому. Для студентів, аспірантів гуманітарних спеціальностей.
Методичні рекомендації
Keywords: Історія зарубіжної літератури; екранізація; інтепретація; жанр; методика; інтермедіальність