Чисельні методи - Filipchuk, Olha; Malyk, Igor; Kyrychenko, Oksana Leonidivna (Чернів. нац. ун-т ім. Ю.Федьковича, 2022)
Навчальний посібник містить виклад чисельних методів та алгоритмів розв’язування типових математичних задач, достатній для формування відповідних компетентностей бакалаврів спеціальності 122 - Комп’ютерні науки. Викладено чисельні методи та алгоритми розв’язування нелінійних рівнянь, систем лінійних і нелінійних алгебричних рівнянь, основи поліноміальної інтерполяції та апроксимації, зокрема степеневими поліномами і сплайнами, методи чисельного інтегрування та диференціювання, поняття про чисельне розв’язування звичайних диференціальних рівнянь. В посібнику також поміщено завдання для практичних та лабораторних робіт.
Keywords: чисельні методи; алгоритми розв'язування нелінійних рівнянь; система нелінійних алгебраїчних рівнянь; основи поліноміальної інтерполяції та апроксимації; степеневі поліноми; сплайни; методи чисельного інтегрування та диференціювання; чисельне розв'язування звичайних диференціальних рівнянь; система лінійних алгебраїчних рівнянь