ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАЛОСТІ ТА БЕЗПЕРЕРВНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ПУБЛІЧНОЇ СЛУЖБИ В ІЗРАЇЛІ: АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВИЙ АСПЕКТ - Krainii, Pavlo (My University, 2026)
Ізраїль є державою з власною, унікальною історією. Після Другої світової війни, виборовши та проголосивши свою незалежність, керівництво держави одразу ж розпочало формування необхідних елементів механізму держави. Сьогодні ізраїльська держава відома своїми збройними силами, розвідкою, повітряними силами, технологічним та аграрним сектором і має власну систему публічного управління, що має свої особливості. Вони стосуються не лише наявності спеціального законодавства, яким врегульовуються організаційно-правові засади вступу на службу, її проходження, поширювані обмеження та заборони, юридична відповідальність, але й можливості здійснення позасудового та судового врегулювання спору за участі публічного службовця. У цій частині законодавство про публічну службу в Ізраїлі подібне до українського законодавства у цій сфері.
Keywords: публічне врядування; Держава Ізраїль; публічна служба