ПАРАДИГМАЛЬНО-МЕТОДОЛОГІЧНИЙ ПІДХІД ЄВГЕНА ЕРЛІХА ДО ПРАВОПІЗНАННЯ ЯК ПРОЯВ НАУКОВОЇ РАЦІОНАЛЬНОСТІ НЕКЛАСИЧНОГО ТИПУ - Patsurkivskyy, Petro; Havrylyuk, Ruslana (Інститут законодавчих передбачень і правової експертизи Інститут держави і права ім. В. М. Корецького, 2012)
У статті з позицій системного підходу до праворозуміння та структурно функціонального аналізу права розкриваються історичні та загальнонаукові передумови появи концепції «живого права» Є. Ерліха, досліджується зміст його методологічного підходу до правопізнання і визначається його типологічна приналежність. Обґрунтовано висновок, що Е. Ерліх став передвісником відкриття принципу додатковості онтологічної сутності об'єктів пізнання некласичного типу наукової раціональності.
Keywords: живе право; онтологічний плюралізм; принцип доповнюваності; методологічний плюралізм; критерії та стандарти науковості; неокласична парадигма