Можливості реалізації європейського досвіду менеджменту туризму на локальному рівні в Україні - Пайлик, Марія Іванівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
В роботі досліджено європейський досвід управління та менеджменту туризму на локальному рівні. Охарактеризовано європейські моделі управління туристичною діяльністю, проаналізовано особливості менеджменту туризму на локальному рівні в Італії та Великобританії. Розроблено рекомендації щодо впровадження в Україні ефективних європейських практик управління туризмом на локальному рівні та можливості впровадження менеджменту дестинацій в об’єднаних територіальних громадах.
Keywords: управління, моделі управління туристичною діяльністю, кластер, менеджмент дестинацій, локальні туристичні системи.