Гейміфікація як інноваційний підхід до навчання та розвитку персоналу підприємства - Вербівська, Людмила Василівна (Інфраструктура ринку, 2024)
У статті розглянуто сучасні аспекти використання інноваційних технологій для навчання та розвитку працівників підприємств. Визначено поняття гейміфікації та ігрових елементів, які використовуються в бізнес-діяльності, їх вплив на трудовий персонал та споживачів, методи впровадження ігрових елементів у трудовий процес. Проаналізовано статистичні дані щодо впровадження гейміфікації в робочий процес понад 2000 світових компаній, а саме вплив на продуктивність праці співробітників, залученість і концентрацію їхньої роботи, мотивацію персоналу, прибутковість компаній, вартість гейміфікації на світовому ринку, тенденції розвитку, а також визначено переваги та проблеми, які пов'язані з впровадженням підходу ігрових елементів у бізнес-процеси. Розглянуто застосування VR та AR технологій провідними компаніями для оптимізації робочого процесу в бізнесі, визначено їхні переваги та недоліки використання.
Вербівська Л.В., Блеско Н.В. Гейміфікація як інноваційний підхід до навчання та розвитку персоналу. Інфраструктура ринку. 2024. Випуск 78
Keywords: гейміфікація, HR, розвиток та навчання персоналу, VR технології, AR технології