РІВЕНЬ ОБІЗНАНОСТІ НАСЕЛЕННЯ ПРО СВОЇ СОЦІАЛЬНІ ГАРАНТІЇ: АНАЛІЗ КОМУНІКАЦІЙ ДЕРЖАВИ - Марич, Максим; Петровська, Дар’я (Кафедра фінансів і кредиту, 2025)
Стаття присвячена дослідженню рівня обізнаності населення України щодо їхніх соціальних гарантій. У теоретичній частині розкрито суть соціальних прав, окреслено основні канали інформування населення стосовно своїх соціальних гарантій. Проаналізовано ефективність державної комунікації у сфері соціального захисту. Виявлено основні проблеми та недоліки державної інформаційної політики про свої соціальні гарантії. Надано оцінку рівня інформування населення та їх сприйняття. Досліджено міжнародний досвід механізмів донесення інформації та їх ефективність. На основі зарубіжного досвіду та проведеного аналізу інструментів донесення інформації в Україні сформульовано практичні рекомендації щодо вдосконалення комунікаційних стратегій в Україні, зосереджених на соціально вразливих верствах населення.
Keywords: соціальна гарантія; держава; державна комунікація; соціальні блага; обізнаність громадян; соціальні права; гарантії; іноземний досвід