ХАРАКТЕРИСТИКА СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ТУРИСТИЧНОЇ ІНДУСТРІЇ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ - Підгірна, Валентина Никифорівна; Данілова, Ольга (Таврійський національний університет імені В.І. Вернадського, 2020)
У статті проведено діагностику туристичних потоків за регіонами світу та встановлено тен- денцію зростання ролі туризму як на локальних, так і на міжнародному рівнях. Визначено, що розви- ток національного ринку туристичних послуг та його сегментацію забезпечує індустрія туризму, що полягає у створенні туристичного продукту та його реалізації через туристичні підприємства пев- ного функціонального призначення. Встановлено, що ключовим показником соціально-економічного розвитку України є внесок туристичної галузі у формування ВВП країни. Обґрунтовано, що успіш- ному функціонуванню туристичної індустрії сприяє ефективна система організації її діяльності на основі узгодження об’ємних компонентів: туристично-ресурсного потенціалу, туристичного госпо- дарства, туристичної інфраструктури та туристичних потоків.
CHARACTERISTICS OF THE TOURISM MANAGEMENT INDUSTRY AT THE CURRENT STAGE
Keywords: туризм; інфраструктура; туристична індустрія; туристичні потоки; економічний розвиток; туристичні субєкти