Принцип територіальності в податковому праві - Vdovichena, Lidiia (Науковий вісник Чернівецького університету: Збірник наук. праць. Чернівці: Рута, 2005)
Із врахуванням обмеженої податкової відповідальності нерезидентів, одним із найбільш принципових питань податкового права є визначення територіальної приналежності об’єктів оподаткування. Ця складність в більшості випадків обумовлюється тим, що предмет оподаткування, тобто сукупність фактичних ознак об’єкта оподаткування, не завжди має матеріальне втілення, по якому можна було би визначити його територіальну приналежність. Визначення території держави має двояке значення: для кваліфікації осіб в якості резидентів і нерезидентів; для кваліфікації об’єктів оподаткування, як ті, що виникають чи не виникають на території відповідної держави. Податкову територію держави можна визначити як територію, над якою Україна має виняткову юрисди¬кцію щодо встановлення, справляння та стягнення податків /
Keywords: податкова територія; Принцип територіальності; суверенітет; податок