Від особистого до універсального: осмислення поезії Оксани Забужко (тематика, елементи поетики) та вивчення її віршованої творчості у ЗЗСО - Радійчук, Анна Юріївна (My University, 2024)
У магістерській роботі досліджено поезію Оксани Забужко. Матеріалом для дослідження стала збірка вибраного «Друга спроба» (2005). Здійснено огляд літературознавчих праць, присвячених поетичній творчості О. Забужко. Аналіз віршованих творів поетеси проведено в аспектах тематики, тропіки, віршування. Подано методику вивчення поетичності творчості О. Забужко у ЗЗСО.
From the personal to the universal: understanding of Oksana Zabuzhko's poetry (topics, elements of poetics) and the study of her poetic creativity in IGSE
Keywords: література; поезія; поетика; лексика; тропіка; віршування; метрика; ритміка; строфіка; римування; методика вивчення