Л.Українка і українська громадськість Буковини (кінець ХІХ – початок ХХ ст.). - Dobrzhanskiy, Oleksander (Видавничий дім «Гельветика», 2021)
Анотація. Леся Українка залишила помітний слід в історії взаємозв’язків українців Буковини та Наддніпрянської України в останньому десятилітті ХІХ – на початку ХХ ст. Ці зв’язки цікаві і як такі, що допомагають краще зрозуміти особливості суспільно-політичних поглядів Л.Українки, так і її творчого методу Мета роботи проаналізувати взаємини Л.Українки з представниками української інтелігенції Буковини в контексті розвитку українського національного руху на західноукраїнських землях.
Keywords: Буковина, Волинь, Леся Українка, О.Кобилянська