Творчість – як показник професійної компетентності вихователя закладу дошкільної освіти. - Перепелюк, Інна (Львів : ЛНУ імені Івана Франка, 2022)
В умовах сьогодення відбувається переорієнтація особистості педагога на нові результати: висуваються якісно нові вимоги до рівня професіоналізму вихователя закладу дошкільної освіти. Сучасний заклад дошкільної освіти (ЗДО) потребує вихователя, здатного адекватно та швидко реагувати на зміни освітньої ситуації, використовувати інноваційні технології виховання, спроможного до принципової їх переорієнтації на сучасні пріоритети, до творчого розв’язання нових назрілих проблем, у зв’язку з чим мета освіти може бути представлена як безперервний особистісно-професійний розвиток педагога якісно нового типу.
Keywords: творчість, заклад дошкільної освіти, творчий потенціал, професійна діяльність