УПРАВЛІННЯ ПРОЦЕСОМ АДАПТАЦІЇ СУБ’ЄКТА ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ДО НОВИХ ВИКЛИКІВ - Терлецька, Юлія (My University, 2024)
Стаття присвячена обґрунтуванню практичних рекомендацій, спрямованих на удосконалення системи адаптації суб’єкта підприємницької діяльності до нових викликів з метою забезпечення стійкості процесу функціонування у довготерміновій перспективі. Узагальнено концептуальні положення адаптивного управління підприємством, розкрито сутність та роль адаптації у діяльності суб’єкта господарювання, проаналізовано методичні підходи до реалізації адаптивного управління на практиці. Досліджено особливості функціонування системи адаптивного управління у сучасних умовах, а також оцінено організаційно-економічне забезпечення системи адаптації бізнесу до нових реалій. Обґрунтовано необхідність застосування адаптивної стратегії у контексті цифрової трансформації підприємства. Запропоновано напрями оптимізації рівня адаптивності суб’єкта підприємницької діяльності до нових викликів.
MANAGEMENT OF THE SUBJECT ADAPTATION PROCESS BUSINESS ACTIVITY TO NEW CHALLENGES
Keywords: система адаптації, бізнес-стійкість підприємства, адаптивне управління, цифрова трансформація бізнесу, адаптивна стратегія