Лексичні інновації в контексті воєнних подій 2022 року - Gutsuliak, Tetiana (Одеса: Видавничий дім „Гельветика”, 2023)
У час воєнних подій простежуємо надзвичайно активні мовні зміни, спрямовані на актуалізування лексики певних тематичних груп, їх стрімке збагачення новими мовними одиницями, які мають різну перспективу щодо подальшого закріплення в мові. Появу лексичних інновацій часто підкріплюють візуальні та звукові образи через мистецькі твори (пісні, вірші, відеокліпи, ролики, мультфільми, меми та ін.).
Гуцуляк Т. Є. Лексичні інновації в контексті воєнних подій 2022 року. Змінність дидактичних та соціокультурних аспектів в українській філології: матеріали всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації, 30 січня – 12 березня 2023 року. Одеса: Видавничий дім „Гельветика”, 2023. С. 37‒40.
Keywords: Лексичні інновації, актуалізована лексика, мовна гра, мова соцмереж, словотворчі процеси