Епістолярна спадщина Євгена Сверстюка (на матеріалі листування з Валерією Андрієвською) - Девдюк, Лілія Іванівна (My University, 2024)
У магістерській роботі встановлено особливості та значення листування у культурному житті 60-х років ХХ століття та в українському літературознавстві; проаналізовано жанрово-стильову суть епістолярної спадщини шістдесятників; описано специфічні ознаки епістолярного тексту; визначено тематику, проблематику та провідні мотиви листів Євгена Сверстюка; розглянуто художньо-образну систему листування Євгена Сверстюка з дружиною Валерією Андрівєською (архетипи, символіка, тропіка).
Keywords: архетип; "в'язень сумління"; дисидент; епістола; епістолографія; епістолярій; рух Опору; символіка; тропіка; шістдесятництво