Економічна теорія - Галушка, Зоя Іванівна (Чернівецький національний університет, 2020)
Підручник передбачає вивчення економіки за двома модулями: “Основи економічної теорії та мікроекономіка”, “Макро- та мега- економіка”, що забезпечує послідовне освоєння студентами програми курсу – вивчення загальних основ функціонування економіки, механізму функціонування ринку, макроекономічних закономірностей та показників розвитку національної економіки, особливостей світового господарства. До кожної теми авторами запропоновано низку практичних завдань – від визначення змісту основних економічних категорій до обґрунтування головних закономірностей та тенденцій розвитку економічних процесів в Україні і світі.
Keywords: основи економічної теорії, мікроекономіка, суспільний розвиток, суспільні інститути, закони ринку, практикум; основи економічної теорії, мікроекономіка, макроекономіка, суспільно-економічний розвиток, суспільні інститути, ринок, конкуренція, макроекономічна рівновага, міжнародні економічні відносини