Географічні аспекти формування та використання рекреаційно-туристичних ресурсів Брусницької територіальної громади - Руснак, Михайло Іванович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У кваліфікаційній роботі розкрито актуальні питання формування рекреаційно-туристичних ресурсів в межах Брусницької територіальної громади та їх роль в розвитку рекреаційно-туристичного комплексу громади. Акцентується увага на ролі бальнеологічних ресурсів громади у формуванні Брусницького бальнеологічного санаторію, який є основою для інтенсивного розвитку всього комплексу. На основі проведеного SWOT-аналізу визначено основні проблеми використання наявних на території громади природно-рекреаційних ресурсів та розроблено пропозиції щодо подальшого розвитку рекреаційно-туристичної галузі, а також запропоновано шляхи підвищення ефективності використання наявних у громаді рекреаційно-туристичних ресурсів.
Keywords: рекреаційно-туристичні ресурси; територіальна громада; SWOT-аналіз; ефективність використання