Використання природних ресурсів і проблема охорони навколишнього середовища (на матеріалах Чернівецької та Івано-Франківської областей) - Руснак, Юліан Віталійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Проаналізовано суспільно-географічні науково-методичні основи дослідження природних ресурсів, розкрито сутність понять "природні ресурси" і "природно-ресурсний потенціал". Розкрито географічні особливості формування природних ресурсів на території Чернівецької та Івано-Франківської областей. Охарактеризовані сучасний стан, проблеми та перспективи використання природних ресурсів Чернівецької та Івано-Франківської областей. Розглянуто просторові відміни екологічної ситуації та питання охорони навколишнього середовища Чернівецької та Івано-Франківської областей.
Keywords: природні ресурси; природно-ресурсний потенціал; екологічна ситуація; охорона навколишнього середовища; Івано-Франківська область; Чернівецька область