Судова аргументація при вирішенні виборчих спорів. - Бзова, Лаура Георгіївна (Міжнародна науково-практична інтернет-конференція: «Міжнародні і національні механізми прямої демократії: теорія і практика», 2021)
Судові аргументи охоплюють два формально різні контексти, але які взаємопов’язані та взаємодіють між собою: з одного боку, контекст рішення, а з іншого, контекст виправдання. Перший складається з причинно-наслідкової логіко-психологічної процедури або раціонального вибору, який підвів суддю до певної гіпотези рішення, тоді як другий представляє мотивуючу компанію, яка прагне надати юридично та раціонально обгрунтовуючі обґрунтування цього рішення, тобто це дискурс, заснований на інтерсуб’єктивно прийнятних та логічно структурованих аргументах
Keywords: судова аргументація, виборчі спори, судові рішення