Створення нейронної мережі для розпізнавання та класифікації зображень - Лека, Максим (My University, 2023)
У даній роботі розглядається розробка нейронної мережі для ефективного розпізнавання дорожніх знаків на зображеннях без використання спеціалізованих бібліотек для машинного навчання. З використанням мови програмування C та стандартних бібліотек вирішено завдання ініціалізації тренувального, тестового та валідаційного наборів даних, навчання нейронної мережі та її тестування. Код також включає функціонал для завантаження та обробки зображень дорожніх знаків, а також валідації роботи нейронної мережі.
Keywords: нейронна мережа, розпізнавання дорожніх знаків, зображення, тренувальний набір даних, тестовий набір даних, валідаційний набір даних