Туристичні ресурси Румунії - Туняк, Габріела-Анастасія Іванівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У першому розділі магістерської роботи проаналізовано туристичні ресурси та їх властивості, а також проведені методи дослідження. Другий розділ складається з характеристики історії становлення туризму, сучасного стану та управління розвитку туризмом в країні. У третьому розділі охарактеризовано природні та історико-культурні туристичні ресурси Румунії. Четвертий розділ присвячений основним проблемам та перспективам розвитку туризму в Румунії. Таким чином на основі вивчення туристичних ресурсів Румунії було встановлено їх природні, історико-культурні та інфраструктурні особливості, виявлені окремі історичні аспекти освоєння туристичних ресурсів країни, проаналізовані сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку туризму Румунії.
Keywords: туризм, туристичні ресурси, природні ресурси, історико-культурні ресурси.