ПОДАТКОВА СИСТЕМА ЯК ІНСТРУМЕНТ ЕКОНОМІЧНОГО СТИМУЛЮВАННЯ В УМОВАХ ФІНАНСОВОЇ НЕСТАБІЛЬНОСТІ - Абрамова, Алла Сергіївна (Науковий вісник Одеського Національного економічного університету, 2025)
Метою статті є дослідження результатів впливу податкової системи на економічний розвиток України в умовах фінансової нестабільності. Гіпотезою дослідження визначено спроможність податкової системи стимулювати економічний розвиток через інструментарій податкових ставок, пільг, спрощення механізму адміністрування податків в умовах фінансових дисбалансів. Результати підтверджують заявлену гіпотезу, систематизують фактори об’єктивно-суб’єктивного впливу. Перспективи наступних досліджень передбачають розширення аналітичної складової стимулюючого впливу податкової системи, удосконалення існуючого та запровадження нового податкового інструментарію, дотримання умов та вимог до функціонування податкової системи.
Keywords: податкова система, стимулювання економічного розвитку, фінансова нестабільність, рівень оподаткування, податкова пільга, податкове адміністрування, бюджет, ВВП