Геотуристичний потенціал території НПП «Хотинський» - Кузь, Тетяна (My University, 2025)
У даній роботі було проведено комплексне дослідження геотуристичного потенціалу Національного природного парку «Хотинський». Здійснено аналіз природних умов, геологічної будови, геоморфологічних особливостей, кліматичних і гідрографічних чинників, що впливали на формування туристичних ресурсів парку. Досліджено нормативно-правове забезпечення та особливості організації туристичної діяльності на його території. Особливу увагу приділено вивченню існуючої маршрутної мережі, її просторовому розміщенню, інфраструктурному облаштуванню та актуальним проблемам функціонування. На основі проведеного аналізу сформульовано практичні рекомендації щодо вдосконалення геотуристичної інфраструктури з урахуванням природоохоронних, рекреаційних та освітніх потреб. Результати дослідження можуть бути використані для підвищення ефективності природоохоронної діяльності та сприяння сталому розвитку туризму на території парку.
Keywords: геотуризм, геотуристичний потенціал, екологічна стежка, відвідувач, природоохоронна діяльність, маршрут, геотуристична інфраструктура, національний природний парк.