Необхідність розвитку інcтитуціонального середовища модернізації податкової системи в умовах фінансової нестабільності - Абрамова, Алла Сергіївна (Scientific Journal of Yuriy Fedkovich Chernivtsi National University Economics, 2025)
Актуальність дослідження визначена необхідністю розвитку інституційного середовища реформування по даткової системи України в умовах фінансової нестабільності. Метою статті є обґрунтування теоретико-прак тичних аспектів розвитку інституційного середовища модернізації податкової системи. Гіпотезою дослідження є середовище функціонування податкової системи. Аналіз підтверджує гіпотезу та визначає проблемні питання. Оригінальність дослідження представлена аналізом податкової системи, процесів адміністрування у цілях оцінки поточного стану, визначення трендів зарубіжного досвіду трансформації податкових систем через інституціо нальні механізми. Наукова новизна презентує інституційні вектори модернізації податкової системи. Перспекти ви досліджень визначаються заходами, інструментами формування та функціонування інституційного середови ща модернізації податкової системи України
Keywords: фінансова нестабільність, податкова система, платники податків, органи ДПС, інституційне середовище