ХАРАКТЕРИСТИКА НУКЛЕОТИДНОЇ ПОСЛІДОВНОСТІ ITS1-5.8S рРНК-ITS2 ДІЛЯНКИ 35S рДНК У ПРЕДСТАВНИКІВ РОДУ HERACLEUM - Дрогобецький, Ігор Олегович (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота Дрогобецького Ігоря присвячена дослідженню аналізу нуклеотидної послідовності ITS1-5,8S рPНК-ITS2 ділянки 35S рДНК представників роду Heracleum. Робота виконана в 2024-2025 роках в рамках наукової теми кафедри молекулярної генетики та біотехнології Чернівецького національного університету. Для виконання даної роботи використовували методи: виділення ДНК, ПЛР (полімеразна ланцюгова реакція), сиквенування за методом Illumina. Бакалаврська робота містить порівняльний аналіз міжгенних спейсерів ITS1, ITS2 та гену 5,8S рРНК. Послідовності були ампліфіковані та сиквеновані автором для 9 зразків з території України та Румунії.
Keywords: молекулярний маркер; ядерний геном; міжгенний спейсер; інвазивна рослина