Вплив оціночних понять на договірне регулювання трудових відносин - Hetmanseva, Nina (Підприємництво, господарство і право, 2017)
У статті розкривається вплив оціночних понять на договірне регулювання трудових відносин. Зауважується, що характерні особливості оціночного поняття пов’язані саме з його змістом, визначення якого відведено суб’єктам договірного регулювання, в яких створюється індивідуальне бачення і суб’єктивна оцінка явищ дійсності. Констатується, що правові норми з оціночними поняттями, наділяючись суб’єктивною варіацією, залежністю від конкретної ситуації, умов, ніби добудовуються суб’єктами договірного регулювання стосовно до конкретної ситуації.
Keywords: оціночне поняття; договірне регулювання; трудове законодавство; норма права; трудове право; трудові відносини