Вивчення в ЗЗСО феномена Ольги Кобилянської як читачки - Марчук, Христина Вікторівна (My University, 2025)
Робота присвячена вивченню в закладах загальної середньої освіти феномена Ольги Кобилянської як читачки. З цією метою розглянуто світоглядно-естетичну концепцію авторки «Землі» та читацькі інтереси письменниці. Окремо характеризуються методика аналізу творів О. Кобилянської у шкільному курсі літератури та використання педагогічних інновацій під час роботи над спадщиною мисткині. Запропоновано методичні моделі занять з вивчення на уроках української літератури читацьких інтересів О. Кобилянської та сформульовано рекомендації щодо цього.
Keywords: Ольга Кобилянська як читачка; художня література; книжка; методика викладання в ЗЗСО творчості О. Кобилянської