Сучасний стан державного боргу України та способи підвищення ефективності боргової політики держави - Легкоступ, Ігор; Шупер, Антон (ОО «Центр экономических исследований и развития»., 2020)
Сучасний етап розвитку світової економіки характеризується реалізацією політичних, соціальних, економічних перетворень більшістю розвинених країн та країн, що розвиваються. Це спри-чинює безперервний пошук державами світу безпечних за походженням та значних за розмірами джерел фінансування, що у кінцевому підсумку проявляється для них у поступовому збільшенні обсягів зовнішніх та внутрішніх запозичень. З цієї точки зору Україна не є винятком. Проблеми зростання розміру та ускладнення обслуговування державного боргу України на сьогодні актуальні як ніколи
Keywords: державний борг; боргова політика держави; державний бюджет; ОВДП