ПРОФЕСІЙНЕ ТА ОСОБИСТІСНЕ СТАНОВЛЕННЯ ВЧИТЕЛЯ ЗЗСО В УМОВАХ ФОРМАЛЬНОЇ ТА НЕФОРМАЛЬНОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ - Гордійчук, Оксана Євгенівна (Vancouver, Canada, 2022)
Професійна та особистісна готовність педагога до роботи в закладах загальної середньої освіти в Україні є вкрай актуальною і необхідною. В умовах формальної освіти для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за спеціальністю «середня освіта» Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича (Україна) передбачено слухання обов'язкової навчальної дисципліни «Професійне та особистісне становлення вчителя ЗЗСО». Викладання курсу здійснюється у 1 семестрі в обсязі 3 кредитів (за ECTS) і спрямоване на формування в майбутніх педагогів готовності до професійно-педагогічної діяльності в ЗЗСО на якісних фахових засадах
Keywords: професійне та особистісне становлення педагога; формальна освіта; неформальна освіта