Теорія ймовірності на основі Wolfram Mathematica: навчальний посібник - Головацький, Володимир Анатолійович; Головацький, Ігор Володимирович (My University, 2024)
В посібнику викладено теоретичні відомості з комбінаторики, основи теорії ймовірності, елементи математичної статистики, теорії надійності та теорії похибок з розглядом великої кількості прикладів і задач з аналітичними розв’язками та числовими розрахунками в системі Wolfram Mathematica. Аналітичні, числові та графічні можливості системи комп’ютерної алгебри суттєво покращують вивчення теорії ймовірності. Використання генератора випадкових чисел дозволяє проводити експерименти з теорії ймовірностей. З іншої сторони, розв’язання великої кількості задач методами комп’ютерного моделювання створює можливості для оволодіння студентами системи комп’ютерної алгебри Wolfram Mathematica, яка їм буде корисною при вивченні інших фізико-математичних дисциплін.