Соціально заангажовані. Монографія про літературну інтелігенцію, котра служила народові [Гуйванюк М. «На шляху поступу ми лиш каменярі…» Українська літературна інтелігенція в суспільно-політичному та культурно-освітньому житті Галичини й Буковини (кінець ХІХ — початок ХХ ст.)]. - Kovalets, Lidija (My University, 2023)
Ковалець Лідія. Соціально заангажовані. Монографія про літературну інтелігенцію, котра служила народові [Гуйванюк М. «На шляху поступу ми лиш каменярі…» Українська літературна інтелігенція в суспільно-політичному та культурно-освітньому житті Галичини й Буковини (кінець ХІХ — початок ХХ ст.)]. Слово і Час. 2023. № 3. С. 108-111.