Міжнародно-правова природа принципу ex aequo et bono - Задорожна, Світлана (Альманах міжнародного права, 2016)
Анотація. У статті досліджується історія зародження ex aequo et bono. Автор розглядає вплив основних особливостей стародавнього періоду на становлення принципу, в якості природно-правового. Доводиться, що свої витоки принцип бере у внутрішньому праві (основна ідея римського природного права), як один із основних принципів загально соціального права, формуючись в діяльності національних, в т.ч. судових установ, пізніше запозичується міжнародними судами і сьогодні становить основу діяльності міжнародноправових ад’юкаційних структур та міжнародно-правової системи вцілому
Keywords: міжнародне право, принцип справедливості, ex aequo et bono, aequitas, jus gentium, мировий посередник, римське право, канонічна справедливість, ст. 38 Статуту МС ООН.