Формування рефлексивно-аналітичних навичок молодших школярів в процесі вивчення природничої освітньої галузі - Грифлюк, Ангеліна Романівна (My University, 2024)
Дана кваліфікаційна робота присвячена дослідженню та розгляду теоретичних основ формування рефлексивно-аналітичних умінь у молодших школярів під час вивчення природничої освітньої галузі. У першому розділі «Теоретичні засади формування у молодших школярів рефлексивно-аналітичних умінь в процесі вивчення природничої освітньої галузі» проведено структурний аналіз поняття «рефлексивно-аналітичні уміння молодшого школяра» у науковій літературі. В розділі розглянуто проблему формування рефлексії особистості та формування аналітичних умінь учнів як актуальну педагогічну проблему. Проаналізовано особливості формування рефлексивно-аналітичних умінь учнів молодшого шкільного віку та дидактичний потенціал природничої освітньої галузі щодо розвитку цих умінь. Другий розділ «Педагогічні умови формування рефлексивно-аналітичних умінь учнів початкової школи в процесі вивчення природничої освітньої галузі» присвячений стану дослідження рефлексивноаналітичних умінь молодших школярів у сучасній початковій школі. В розділі описано характеристику педагогічних умов, які сприяють формуванню рефлексивно-аналітичних умінь учнів, зокрема, організацію інтерактивного навчання на уроках природничої освітньої галузі.
Keywords: рефлексія, рефлексивно-аналітичні навички, природнича освітня галузь, педагогічні умови