Злочинність в Україні в умовах воєнного стану - Prodan, Tetyana (Чернівці : Чернівец. нац. у-нт ім. Ю. Федьковича, 2022)
Досліджуючи криміногенну ситуацію в Україні, що склалася в умовах воєнного стану, ми спостерігаємо незначну тенденцією до збільшення кількості зареєстрованих кримінальних правопорушень. Так, з огляду статистичних даних Генеральної прокуратури України випливає, що станом на 1 грудня 2022 року обліковано у звітному періоді 1 663 057 кримінальних правопорушень, що на 67 630 більше порівняно з 2021 роком (станом на цей же період). Це свідчить в цілому про незначне зростання, а саме – на 4,2%, кількості зареєстрованих кримінальних правопорушень.
Keywords: кримінологія; злочинність в Україні; показники злочинності; воєнний стан