Договір страхування відповідальності - Nykyforak, Volodymyr; Никифорак, Володимир Михайлович (Чернівецький національний університет. Видавництво "Рута"., 2002)
У монографії на основі досягнень юридичної науки, узагальнення віт-чизняного та зарубіжного досвіду розкриваються особливості цивільно-правової відповідальності як об’єкта страхування; дається визначення поняття договору страхування цивільної відповідальності; аналізується правовий статус сторін та інших учасників договору страхування відповідальності; обґрун-товується порядок укладення, зміни та припинення договору страхування відпо-відальності; досліджуються основні види договору страхування цивільної від-повідальності. Для викладачів, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів, пра-цівників і клієнтів страхових компаній.
Keywords: відповідальність як об’єкт страхування; поняття договору страхування відповідальності; сторони договору страхування відповідальності; правовий статус інших учасників договору страхування відповідальності; порядок укладення, зміни та припинення договору страхування відповідальності; страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів; страхування відповідальності перевізника; страхування відповідальності при наданні професійних послуг; страхування відповідальності товаровиробників (продавців); страхування відповідальності підприємств-володільців джерел підвищеної екологічної небезпеки; страхування відповідальності при здійсненні космічної діяльності