ЗАЛУЧЕННЯ БАЗАЛЬТОВОГО ТУФУ ЯК АДСОРБЕНТА ДЛЯ ОЧИЩЕННЯ ВОДИ ВІД MICROCYSTIS AERUGINOSA (KÜTZING) KÜTZING - Чебан, Лариса (My University, 2021)
На прикладі ціанобактерії Microcystis aeruginosa нами показана можливість застосування базальтового туфу як адсорбуючого матеріалу для регуляції чисельності ціанобактерій та перешкоджанню токсичному «цвітінню» води у гідросистемах.
Keywords: ціанобактерії; базальтовий туф; цвітіння води