БУДІВЕЛЬНА ТЕХНІКА - Довганюк, Володимир Васильович; Галунка, Оксана Дмитрівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2026)
Наведено приклади розрахунків будівельних машин: приводу будівельних машин, вантажного автомобіля, тракторного потягу, вантажної лебідки, баштового крану, стрічкового конвеєра, скрепера, бульдозера, траншеєкопача. Призначено для студентів спеціальності G19 “Будівництво та цивільна інженерія” для практичного використання студентами при виконанні практичних робіт та закріплення теоретичного матеріалу.
Методичні вказівки до практичних робіт для студентів спеціальності “Будівництво та цивільна інженерія”
Keywords: Екскаватор; бульдозер; кран (баштовий, автомобільний); навантажувач; самоскид; бетонозмішувач; автобетононасос; грейдер; каток; двигун; трансмісія; ходове обладнання (гусеничне, колісне); робоче обладнання (ківш, стріла); гідросистема; механізація; автоматизація; цикл роботи; продуктивність