ОСОБЛИВОСТІ РОЗРОБКИ WEB-АТЛАСУ ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНОГО ФОНДУ ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ - Дарчук, Костянтин Вікторович; Мельник, Антон Анатолійович; Заячук, Мирослав Дмитрович (Збірник наукових праць Міжнародної Карпатської ШколиШколи: весняна сесія (1-5 травня 2025 року): перше видання. Яремче- Косів: Наукове товариство імені Шевченка, 2025)
У забезпечені сталого розвитку країни, створенні здорового природного життєвого середовища, збереженні природних та окультурених ландшафтів й примноження біорізноманіття важливу роль відіграють природно-заповідні території й об'єкти, які розглядаються як основа формування екомережі України. За сучасних умов роль ПЗФ у збереженні біотичного і ландшафтного різноманіття є визначальною. Гарантією збереження унікальних та типових природних ландшафтів є створення та підтримання науково обґрунтованої, репрезентативної й ефективно-керованої системи територій і об’єктів ПЗФ як базового елементу екологічно збалансованого соціально-економічного розвитку регіону.
FEATURES OF DEVELOPMENT OF THE WEB-ATLAS OF THE NATURE RESERVE FUND OF CHERNIVTSK DISTRICT OF CHERNIVTSK REGION
Keywords: ПЗФ; Чернівецька область; ГІС,; web-картографування; web-атлас