Аналіз впливу модерних туристичних атракцій на перспективу розвитку міжнародного туризму - Чубенко, Ольга Володимирівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Магістерська робота характеризує вплив розважально-пізнавальних локацій світу на перспективу розвитку міжнародного туризму. Описано особливості відвідуваності музеїв та аквапарків у контексті світових туристичних потоків. Визначено найбільш перспективні напрямки розважально-пізнавальних потоків. Розглянуто основні закономірності відвідуваності аквапарків та музеїв за досліджуваний період. Визначено роль модерних розважальних локацій у глобальному контексті міжнародного туризму. Здійснено аналіз динаміки діяльності основних показників функціонування розважальних локацій у світовій та регіональній перспективах. Визначено напрямки розвитку та популяризації розважальних локацій. Виділено головні аспекти майбутнього функціонування штучних атракцій та наголошено на перспективах їх діяльності.
Keywords: туристична галузь, штучні локації, розважальні атракції, міжнародний туризм, розважально-пізнавальні потоки, тенденції розвитку.