Дослідження раціонального використання земель сільськогосподарського призначення на прикладі Карпатського регіону із застосуванням методу аналізу ієрархій і системного підходу - Беспалько, Руслан (Вісник національного університету водного господарства та природокористування., 2014)
У статті досліджена можливість ухвалення управлінських рішень за допомогою методу аналізу ієрархій і системного підходу для забезпечення раціонального використання земель сільськогосподарського призначення на прикладі Карпатського регіону. Запропоновано систему структуризації земель досліджуваної категорії. Обгрунтовано теоретичні основи застосуваннявказаних наукових методів для вирішення завдань впорядкування територіальних утворень.
Keywords: метод аналізу ієрархій; системний підхід; раціональне використання; землі сільськогосподарського призначення; система; структуризація; Карпатський регіон