Промови короля Чарльза ІІІ на тему кліматичних змін: лінгвістичний та прагматичний аспекти (на матеріалі промов 2022-2025 рр.) - Ванчуляк, Ярослава Олегівна (My University, 2025)
Це дослідження присвячене комплексному аналізу дискурсу Короля Чарльза III щодо зміни клімату. Було проаналізовано комунікативні стратегії та лінгвістичні засоби, які монарх використовує для формування публічного іміджу та зміцнення своєї ролі як впливового символічного лідера через активну екологічну адвокацію. Екологічна риторика Короля є складною, продуманою формою лідерської комунікації, яка необхідна для легітимізації влади та підтримки актуальності сучасної монархії в умовах глобальних викликів. У межах дослідження було проаналізовано 30 промов та публічних звернень Короля Чарльза III за період 2022-2025 рр.
Keywords: Король Чарльз III, дискурс про зміну клімату, комунікативні стратегії, лідерство, публічний імідж, м'яка сила, критичний дискурс-аналіз, легітимність