ПРОКРАСТИНАЦІЯ: КОЛИ ПОТРІБНЕ НЕ ВИКОНУЄТЬСЯ ВЧАСНО. ПРОБЛЕМА ВИЗНАЧЕННЯ ПОНЯТТЯ - Чуйко, Галина; Чаплак, Ян (Prague: Publishing house Education and Science s.r.o., 2026)
Кожна людина, залежно від контексту ситуації, може відтермінувати виконання певних важливих чи обов’язкових до реалізації завдань чи прийняття доленосних рішень. У наш неспокійний і нестабільний час зі значною часткою невизначеності через війну в Україні це стосується кожного громадянина, який вимушено й частково усвідомлено відкладає не лише виконання окремих професійних чи повсякденних завдань, які постійно накопичуються і яких досить багато в інформаційно спрямованому в розвитку суспільстві в цілому, але й нормальне життя загалом, перейшовши до енергозберігаючого виживання та сподіваючись продовжити справжнє життя після війни, якщо з ними нічого трагічного не станеться до цього часу. Тому поняття прокрастинації як схильності відкладати щось важливе і вартісне на потім вважаємо актуальним і екзистенційно обґрунтованим.
Keywords: прокрастинація