Нові підходи до сучасної системи освіти: змішане й онлайн навчання - Маковійчук, Ліліана Василівна (Видавничий дім “Гельветика”, 2021)
У статті розглядається поняття змішаного й онлайн-навчання, визначаються зміни в освітній інформаційній структурі сучасного суспільства, що спричинило розробки та впровадження нових освітніх послуг, створених на базі дистанційних технологій. Змішане й онлайн-навчання сьогодні є особливо актуальним у сфері підготовки молоді різного віку, соціального рівня та різної мотивованості у навчанні. Дистанційне навчання розглядається як засіб модифікації сучасної системи навчання, яке стає актуальним у зв’язку зі швидким розвитком новітніх інформаційних технологій. Аналізуються актуальні питання щодо впровадження змішаної форми навчання у закладах вищої освіти.

У статті розглядається поняття змішаного й онлайн-навчання, визначаються зміни в освітній інформаційній структурі сучасного суспільства, що спричинило розробки та впровадження нових освітніх послуг, створених на базі дистанційних технологій. Змішане й онлайн-навчання сьогодні є особливо актуальним у сфері підготовки молоді різного віку, соціального рівня та різної мотивованості у навчанні. Дистанційне навчання розглядається як засіб модифікації сучасної системи навчання, яке стає актуальним у зв’язку зі швидким розвитком новітніх інформаційних технологій. Аналізуються актуальні питання щодо впровадження змішаної форми навчання у закладах вищої освіти.
Keywords: змішане навчання, дистанційне навчання, онлайн навчання, інформаційні технології; змішане навчання, дистанційне навчання, онлайн навчання, інформаційні технології