Удосконалення техніко-тактичної підготовки з грепплінгу спортсменів 10–12 років - Скриниця, Вадим Дмитрович (My University, 2025)
Підготовка спортсменів 10–12 років є особливо важливою, адже цей період сенситивний для розвитку координації, гнучкості, швидкісно-силових якостей і тактичного мислення. Саме тоді формується індивідуальний стиль поєдинку та основи майбутньої майстерності. Водночас науково обґрунтованих методик для цієї вікової групи бракує, а наявні програми часто не враховують специфіку грепплінгу. Проведене дослідження підтвердило ефективність спеціально розробленої методики, що базується на систематичному засвоєнні складних атакуючих дій.
Keywords: грепплінг, техніко-тактична підготовка, юні спортсмени, сенситивні періоди, навчально-тренувальний процес.