Формування соціально-економічної безпеки системи охорони здоров’я - Кушка, Ілля Іванович (Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича, 2023)
Виконано дослідження формування соціально-економічної безпеки системи охорони здоров’я. Розглянуті теоретичні питання: правове забезпечення, роль управління персоналом та ін. Окреслено хід медичної реформи в Україні. Здійснено порівняльний розгляд функціонування різних типів медичних закладів. Запропоновано стратегічні напрями посилення соціально-економічної безпеки системи охорони здоров’я. Піднято питання кадрової безпеки, оптимізації управлінських практик.
Formation of socio-economic security of the health care system
The study of the formation of socio-economic security of the health care system was carried out. Considered theoretical issues: legal support, the role of human resource management, etc. The course of medical reform in Ukraine is outlined. A comparative review of the functioning of various types of medical institutions was carried out. Strategic directions for strengthening the social and economic security of the health care system are proposed. The issue of personnel security, optimization of management practices was raised.
Keywords: соціально-економічна безпека; система охорони здоров’я; медичні заклади; управління персоналом; кадрова безпека; socio-economic security; health care system; medical institutions; human resource management; personnel security