ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ ЗАСОБІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ В ПРОЦЕСІ ФОРМУВАННЯ ПСИХОЛОГІЧНОЇ СТІЙКОСТІ ОБДАРОВАНИХ СТАРШОКЛАСНИКІВ - Веренчук, Ігор (My University, 2025)
У магістерській роботі представлено дослідження ефективності застосування засобів фізичної культури у процесі формування психологічної стійкості обдарованих старшокласників. Мета дослідження полягала у визначенні та обґрунтуванні ефективності засобів фізичного виховання для підвищення психологічної стійкості. Експериментально доведено, що запропоновані засоби позитивно впливають на учнів, сприяючи істотному поліпшенню фізичної підготовленості (особливо силових і швидкісно-силових показників). Підтверджено позитивну динаміку у формуванні особистісно значущих якостей: комунікабельність та впевненість у собі. Впровадження психорегуляційних методик сприяло стабілізації психоемоційної сфери та виробленню вміння самостійно регулювати свій стан. Загалом, зафіксовано зміну ставлення до фізичної культури як важливого засобу самостійного підтримання здоров'я
Keywords: фізична культура, психологічна стійкість, ціннісні орієнтації, мотивація, фізична підготовленість, адаптація