Особливості фізичного виховання в системі освіти сучасних європейських країн - Kozhokar, Maryna; Дороніна, Тетяна (My University, 2021)
У статті проаналізовані особливості фізичного виховання в системі освіти сучасних країн Європи. Визначені дані щодо офіційного виділення навчального часу для уроку фізичної культури; виокремлено тенденцію збереження або не суттєвої зміни кількості годин, передбачених на фізкультурно-оздоровчу роботу в початковій та середній школах. Визнано, що в низці європейських країн впроваджено та популяризуються нетрадиційні види спорту. Наведено приклад використання тег регбі, гри, яка є популярною серед школярів сучасної Румунії.
Keywords: Європа; Освіта; Фізична культура; Урок; Гра; Країна; Учні; Тег регбі