INFLUENCE OF COPING-STRATEGIES ON THE MENTAL WELL-BEING OF AN INDIVIDUAL - Гаркавенко, Ніна Власіївна, Світлана Сильверстівна Доскач (My University, 2022)
У житті сучасної людини часто виникають складні життєві ситуації, які негативно позначаються на психічному благополуччі. Найчастіше проявляються нестійкі емоційні стани, що випливають на появу неспокою, хвилювань, різного виду переживань. Для їх попередження та подолання необхідно бути обізнаним психологічно й духовно, мати певний особистісний потенціал, ресурси для подолання небажаних наслідків.
На нашу думку, важливими для розуміння даної проблеми є аналіз змісту, структури, видів та проявів копінг-стратегій, що впливають на духовне благополуччя особистості. Їх використання у подоланні емоційного напруження дає можливість людині: укріпити віру у власні сили, актуалізувати прагнення до саморозвитку та самореалізації, здатність долати життєві труднощі й негаразди.
Keywords: переживання, емоційні стани, духовність, особистісний потенціал